„WILLEM C. VIS” FIAT IUSTITIA PRE-MOOT

A Ius Iuventus Jogi Kör 2014 – 2015 március 14-15-én, a Marosvásárhely-i Petru Maior Egyetemen megszervezi a XXII. nemzetközi Williem C-Vis kereskedelmi, bírósági versenyt.

Az első hasonló rendezvény Romániában tavaly volt megszervezve Bukarestben, ahol az előkészítő fordulóban csak román csapatok vettek részt. A mostani rendezvénynek Marosvásárhely ( Románia ) ad otthont, a részvétel nyitott minden hazai és külföldi csapat számára, akik részt szeretnének venni a bécsi versenyen. Azért, hogy a résztvevők felkészülhessenek a záró eseményre, a Pre – Moot versenyképes keretek között zajlik, előkészítő forduló, kizáró jellegű valamint végső fordulók.

A szóbeli részt bírósági szakemberek fogják elbírálni, valamint nemzetközi, gazdasági ugyanakkor a korábbi versenyek sikeres résztvevői.

A Williem Vis – verseny egyik legtekintélyesebb nemzetközi magán – jogi verseny, egyetemisták számára, amely hagyományos módon egyesíti a világ legnevesebb egyetemeit. A „Moot Court” típusú verseny a nemzetközi kereskedelmi bíróság területét érinti. A verseny előző fordulóján 290 egyetem vett részt.

Részletes tájékoztatás a versenyzők, valamint a benevezési űrlap letöltése a  http://www.cisg.law.pace.edu/vis.htmloldalon érhető el.