„WILLEM C. VIS” FIAT IUSTITIA PRE-MOOT

Cercul de drept Ius Iuventutis va organiza în perioada 27-28 februarie 2016, la Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu-Mureș (România), un Pre-moot pentru cea de-a XXIII-a ediție a concursului de arbitraj comercial internațional Willem C.Vis. Primul Pre-moot pentru Vis Willem din România a fost organizat acum doi ani, la București, la rundele de pregătire participând doar echipe românești.

Pre-mootul se va desfășura în localitatea Tîrgu Mureș, România, iar participarea este deschisă tuturor echipelor din țară și din străinătate, care urmează să participe la concursul oficial de la Viena. Pentru a-și atinge scopul de a pregăti participanții pentru pledoariile finale, Pre-mootul va avea un format competitiv, cu runde preliminare, runde eliminatorii și finală.

Faza orală a competiției va fi arbitrată atât de specialiști în domeniul arbitrajului și a comerțului internațional, cât și de foști concurenți care au avut participări de succes în edițiile precedente ale concursului.

Concursul Willem Vis este unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale studențești de drept privat și reunește în mod tradițional reprezentanți ai celor mai renumite universități din lume. Concursul de tip moot court abordează domeniul arbitrajului comercial internațional. La ediția precedentă a concursului au participat peste 200 de universități.
Mai multe detalii despre concurs, inclusiv descărcarea speței care face obiectul ediției curente și în jurul căreia se vor desfășura pledoariile, pot fi obținute de pe site-ul https://vismoot.pace.edu/

Cazarea pentru participanţii la cele trei concursuri, echipe şi juriu, se va face la Hotel Business – Târgu Mureş.

http://www.hotel-business.ro/home.html

Hotel Business